Lectie de viață!

Vulturoaica, atunci cand isi alege tatal puilor sai, rupe o crenguta cu ciocul, se ridica la o inaltime mare si incepe sa planeze in cercuri cu ea.
Atunci când în jurul ei încep sa se adune vulturii, ea lasă crenguța sa cada jos. Masculul care reușește sa prindă crenguța în cădere și să i-o aducă înapoi vulturoaicei , devine alesul ei, însa numai după ce face asta de mai multe ori.
După ce își fac un cuib confortabil împreună , femela depune ouă (două sau trei )și tot împreună le clocesc .
Când ies din ouă , puii necesită o îngrijire atentă și atât mama cât și tatăl îi protejează până la maturizare
Le aduc de mâncare, apa, ii acoperă de ploaie, soare puternic pana ce puilor le cresc penele si li se întăresc aripile si coada.
Si aici apare momentul decisiv… masculul incepe sa ciocănească în cuib pana din el vor cădea toate penele călduroase.
Puii vor incepe sa se agite, neînțelegând ce se intampla, doar in cuib s-a facut atât de frig si incomod… Ulterior, mama prinde un peste si se așează undeva la 5 metri distanta de cuib si incepe sa mănânce din el. Puii incep sa tipe, sa se agite si mai mult…
Acum, ca le este frig si foame, ce le rămâne de făcut? Ei incep cate unul sa iasa din cuib, facand miscari pe care nu le-au mai facut pana atunci si nici nu le-ar fi făcut dacă părintii i-ar mai fi dădăcit.
Dar trebuie sa ne amintim ca puii se afla la marginea prăpastiei, pe cea mai înalta stânca si astfel, unul câte unul, încep sa cada. Numai ca in acest moment, tatăl care cândva prindea crenguțe, isi prinde acum puii si ii salvează.
După mai multe astfel de căderi, puii încep sa-si intinda aripile si sa facă mișcări pe care nu le-au mai facut niciodata anterior – ei învată sa zboare !
In acest fel, vulturii își învață puii să fie independenți ,să-și caute singuri hrana …Este un moment din viață când copii trebuie să devină independenți !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *