MISTERUL CARE ÎNVĂLUIE viata si moartea copilei lui Bogdan Petriceicu Hasdeu, Iulia

.
IULIA HASDEU,
COPILUL-MINUNE AL CULTURII
ROMÂNE.
MISTERUL CARE ÎNVĂLUIE
viata si moartea copilei lui Bogdan Petriceicu Hasdeu, Iulia. La doi ani, Iulia stia deja limba franceza. In mod exceptional, pentru Iulia s-a dat o dispensa, iar la opt ani lua examenul de absolvire a primelor patru clase. Uimea de mica prin maturitatea ei, prin nevoia de a cunoaste, de a citi si de a scrie. Asa ca a continuat sa sara treptele pe car eorice copil de varsta sa le facea.


La 12 ani absolvea liceul si in acelasi timp si Conservatorul. La numai 16 ani era acceptata la Sorbona, unde a continuat sa isi uimeasca profesorii si colegii. Cei care o vedeau, vorbeau fara ezitare ca este un geniu precoce, inclusiv prietenii tatalui sau. Arta a insotit-o tot timpul vietii. Scria poezii, piese de teatru, pica si canta la pian. La 17 ani a debutat tuberculoza. Nu a luat-o in seama si si-a vazut in continuare de activitatile sale intelectuale. La doar 18 ani, Iulia se stingea din viata. Inebunit de durere, tatal sau incerca sa pastreze legatura cu fiica sa. Si, o fi doar imaginatia lui sau nu, dar reuseste sa intre in contact cu spiritul ei si incepe sa comunice.

Se spune ca inclusiv Castelul de la Campina a fost construit dupa schitele transmise de dincolo de moarte de catre Iulia Hasdeu. Misteriosul si lugubrul castel este si azi scena unor fenomene inexplicabile. Din cand in cand angajatii castelului si chiar vizitatorii aud vocea Iuliei sau pianul stricat, care brusc se insufleteste si incepe sa cante si el. Nici mormantul Iuliei din cimitirul Belu nu este ocolit de legende. Templul Poema, cum este numit, a fost spart, s-a furat din el. Inclusiv capul Iuliei a fost luat din mormant, apoi recuperat si pus intr-un mic sicriu desupra cavoului. Este cert ca lucruri ciudate se intampla acolo. La cutremurul din 1977 globul pamantesc de deasupra pamantului a fost gasit la 20 de metri departare, intr-un loc unde nu ar fi putut ajunge rostogolindu-se, ci sarind doua garduri. Si pentru ca legenda sa se adanceasca si mai mult, se spune ca in anii 80, o organizatie ezoterica din Brazilia ar fi dat cinci milioane de dolari pentru a cumpara mormantul, dar nu pentru cine a fost Iulia Hasdeu, ci pentru ce a devenit dupa….

La Paris pe o stradă există o plachetă care îți încălzește sufletul! La nr 28 rue Saint -Sulpice .
„Aici se păstrează amintirea unui mare spirit ” !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *