Dina Sanichar, băiatul sălbatic crescut de lupi. Datorită lui a luat naștere ,,Cartea Junglei ” și mult indrăgitul personaj ,Mowgli.

În fotografie este Dina Sanichar, băiatul sălbatic crescut de lupi. Datorită lui a luat naștere ,,Cartea Junglei ” și mult indrăgitul personaj ,Mowgli.
Dina Sanichar a fost crescut de lupi în jungla Uttar Pradesh din India.
Dina Sanichar (1860 sau 1861–1895) a fost un copil sălbatic. Sanichar a fost descoperit de un grup de vânători printre lupi într-o peșteră din Bulandshahr, Uttar Pradesh, India, în februarie 1867, la vârsta de aproximativ șase ani. Sanichar a fost dus la orfelinatul misiunii Sikandra unde i s-a dat numele de „Sanichar” pentru că a sosit într-o sâmbătă. Când a ajuns la orfelinat, s-ar fi plimbat pe patru picioare și a mâncat carne crudă..Nu putea vorbi, dar scoatea sunete asemănătoare unui lup. El a continuat să trăiască printre alți oameni timp de peste douăzeci de ani, dar nu a învățat niciodată să vorbească și a rămas grav afectat întreaga sa viață. A murit de tuberculoză în 1895. Trist în această poveste este prima sa experiență cu oamenii. A fost nevoit să privească cum aceștia ucid lupii care l-au crescut.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *