TESCOVINA, un medicament miraculos pentru boli (tratamente)

Tescovina este o comoară a naturii, un leac miraculos cunoscut de țăranii cultivatori de viță de vie. Tescovina ca remediu naturist reprezintă de fapt rămășițele vinului, adică pulpa, coaja și sâmburii strugurilor folosiți la vin. Vorbim despre o concentrație uimitoare de vitamine și antioxidanți, în special resveratrol, flavonoizi, taninuri, quercetină și acizi organici. Tescovina poate fi folosită ca medicament pentru inimă și vasele de sânge îndeosebi.

Cultivatorii adevărați cunosc foarte bine calitățile vindecătoare extraordinare a tescovinei, și spun că aproape 90% din substanțele active ale strugurilor rămân pe fundul teascului și nu merg în vin sau în mustul pe care le extragem la urmă.

Cei care nu sunt conștienți de adevărata valoare a acestui produs, îl dau la animale sau în cel mai rău caz în aruncă.

Tescovina: efecte terapeutice

Tescovina din strugurii roșii sau negri este o bombă de resveratrol, cel mai puternic antioxidant care îi uimește pe cercetătorii din întreaga lume.

Antioxidanții au o influență majoră asupra celulelor ADN-ului, și rolul lor este să prevină degradarea celulelor din organism și să ajute la regenerarea țesuturilor afectate de boli sau de vârsta înaintată.

Tescovina este un mare reglator al funcțiilor vitale și prin aceasta întârzie efectele îmbătrânirii. Iată marele rol al tescovinei:

– Ajută la dilatarea vaselor de sânge
– Stimulează circulația sângelui
– Reglează nivelul colesterolului
– Previne accidentul vascular
– Protejează inima de boli
– Întărește celulele sistemului osos
– Combate osteoporoza
– Elimină durerile reumatice

Cum se folosește tescovina

După prepararea vinului, rămășițele strugurilor se adună și se pun la uscat în strat subțire în pod, pe terasă sau la loc bine aerisit. Procesul de deshidratarea durează 2-3 săptămâni. Este posibil să apară musculițe (care nu sunt dăunătoare), dar acestea vor dispărea după uscarea completă a tescovinei. Aceasta este complet uscat când strugurii arată ca fructele confiate și se sfărâmă. Tescovina astfel uscată se păstrează în săculețe de pânză sau tifon.

Tratamente cu tescovină

Pulbere de tescovină

Se macină tescovina fin și se ia câte o linguriță, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. Este cel mai bun mod de administrare pentru:

• hipertensiune arterială, osteoporoză, guta, artrita, dereglări de tranzit intestinal, constipații cronice, diabet.

Ceai de tescovină

Se pun 40 de grame de pulbere de tescovină la fiert 30 de minute într-un litru de apă, apoi se lasă la infuzat un sfert de oră. Ceaiul se strecoară și se bea cald, câte 3 căni pe zi, înainte de masă. este bun pentru:

• depresie, nevroză, pierderi de memorie, demență, senilitate, boli ale bătrâneții (Parkinson, Alzeimer), convalescență.

Tinctură de tescovină

Se pun 20 g de pulbere de tescovină la macerat în 100 ml de alcool de 70 de grade timp de 10 zile, agitând preparatul de 2-3 ori pe zi. Se strecoară prin tifon și se mai lasă 6 zile la decantat în frigider. Se strecoară din nou partea limpede a tincturii și se păstrează în sticluțe de 20-30 ml, cu picător. Se iau câte 30 de picături, de 2 ori pe zi. Este o băutură magică pentru regenerarea corpului și bolile bătrâneții.

Sirop de tescovină

Se prepară din 100 g de tescovină uscată și mărunțită fin, 100 grame de miere și 200 ml suc de portocale proaspăt extras. Se amestecă ingredientele și siropul obținut se ține la frigider. Se ia câte o linguriță pe zi, 20 de zile pe lună. Este un medicament natural bun pentru avitaminoză (lipsă mare de vitamine).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *