Cum se agață corect hârtia igienică: brevetul din 1891 pune capăt acestei dispute

Timp de multe deceniiomenirea a fost preocupată de o întrebarea importantă: cum să atârni hârtia igienică. Există două opțiuni evidente: spre perete sau paralel cu peretele. 

Cu toate acestea, nu cu mult timp în urmă, disputa a fost soluționată cu ajutorul unui brevet înregistrat în 1891.

Brevetul lui Seth Wheeler

Nu a inventat el hârtie igienică, dar el a fost cel care a decis să o facă în rulouri și s-a gândit la o perforație care să ușureze ruperea bucăților individuale. 

Problema nu este încă rezolvată. Opiniile diferite cu privire la plasarea hârtiei sunt o cauză frecventă a disputelor în familii sau între prieteni. 

A existat un caz amuzant: nu cu mult timp în urmă, o doamnă a spus că a postat o poză din baie pe internet și a primit mesaje de la 20 de persoane doar pentru a indica că hârtia de toaletă este atârnată incorect. 

Brevetul lui Seth Wheeler 

 

 Brevetul arată clar că hârtia atârnă în fața rolei, adică capătul spre exterior fiind paralel cu peretele. 

Deci inventatorul a decis că acesta este modul optim de atârnare și că trebuie să respectăm decizia lui, deși nimeni nu ne obligă să ținem cont de acest standard.

Brevetul este disponibil în Arhiva Google. Nu este nimic interesant în descriere, doar o indicație că suportul poate fi făcut din orice, iar perforarea dintre bucăți face ca hârtia să se rupă ușor. 

Recomandarea noastră este să puneți invers hârtia, adică capătul să atârne spre perete, dacă aveți pisici cărora le place să se joace cu sulul de hârtie igienică. 

Îți place articolul? Distribuie-l prietenilor tăi!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *