Petroglifele misterioase descoperite recent pe „Muntele Extratereștrilor” din Sri Lanka

Aceasta este stânca Danigala din Sri Lanka, un loc care și-a câștigat renumele de „munte al extratereștrilor” datorită formei sale cilindrice, numeroaselor semnalări de OZN-uri și legendelor cu zei zburători.

De acum, la toate acestea se adaugă și o serie de petroglife misterioase.

„În 28 iulie 2020 am documentat o nouă descoperire de petroglife în peșterile de pe Danigala. Acestea sunt comparabile cu cele descoperite în alte situri arheologice din Sri Lanka și din alte regiuni din Asia de Sud. Simbolurile și petroglifele de felul celor pe care le-am descoperit sunt noi. Au fost observate prima dată în Sri Lanka, în timpul unui studiu arheoastronomic și geologic preliminar efectuat de Fondul Cultural Central”, se arată în „Codurile Danigala”, o nouă lucrare publicată pe pagina de internet a rețelei științifice ResearchGate.

Stânca circulară Danigala este o formațiune geologică unică. Întrucât localnicii au observat de aici de-a lungul secolelor diverse lumini și obiecte pe cer, stânca s-a ales cu supranumele de „Muntele Extratereștrilor”. Foto: Attractions in Sri Lanka

În studiu, cercetătorul Aravinda Ravibhanu Sumanarathna descrie o nouă descoperire de petroglife de mari dimensiuni pe stânca Danigala, din provincia srilankeză Uva.

Sumanarathna numește locul „inselberg” („insulă-aisberg”), deoarece dealul cilindric este singura formațiune de acest fel, izolat pe câmpie. Este posibil ca numele neoficial – „Muntele Extratereștrilor” – să se fi născut în urma numeroaselor OZN-uri semnalate în zonă de localnici.

La fel de bine, eticheta se poate datora și mitologiei srilankeze, potrivit căreia Danigala este locul de unde zbura spre cer Ravana, regele-demon înfățișat adesea cu zece capete.

Revenind la petroglife, ce origine au acestea: umană sau extraterestră?

Iată câteva dintre semnele din peștera Edakkal (tot din Sri Lanka). Foto: Vengolis

Sumanarathna descrie Danigala ca un loc în care se regăsesc „diferite elemente relevante pentru arheologie și astronomie, cu factori culturali care fac ca această zonă să fie unică”.

Printre acești factori se numără și petroglifele recent descoperite în peșterile Edakkal, caverne care au fost explorate în 1894 de ofițerul britanic F. Fawcett.

Mormintele, fragmentele de ceramică și alte obiecte descoperite aici au condus la concluzia că oamenii au folosit aceste peșteri încă de acum aproximativ 5.500 de ani, deși primele semne de locuire a regiunii datează de acum 125.000 de ani.

Ravana, regele-demon al Ceilonului (cum se numea cândva Sri Lanka). Foto: Fine Art America

Petroglifele au fost descoperite în timpul unui studiu arheoastronomic și geologic preliminar efectuat de Fondul Cultural Central din Sri Lanka.

Potrivit Ancient Origins, petroglifele înfățișează oameni, păuni, plante, câini, scări, săgeți, arcuri și semne geometrice. Unele măsoară până la 7.5 metri lungime.

Care este legătura cu spațiul extraterestru?

Figuri antropomorfe. Foto: EASL / CCF-Polonnaruwa

Studiul concluzionează că aceste petroglife fac parte dintr-un „sistem de numărat cu ajutorul astrelor”, creat de vânătorii din Neolitic.

Deși acest lucru nu este atât de interesant pe cât ar vrea entuziaștii fenomenului OZN, este de mare importanță pentru guvernul din Sri Lanka.

Autoritățile srilankeze intenționează să deschidă zona pentru „geoturism, arheoturism și turism de aventură”, în speranța că astfel vor impulsiona dezvoltarea economică a regiunii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *