10 lucruri care, probabil, nu știai la ce folosesc

Ferestrele avioanelor sunt făcute din două geamuri din sticlă acrilică (plexiglas) alăturate. Dacă nu ar exista micuța gaură din fereastră, geamul interior ar putea să se spargă din cauza diferenței de presiune dintre fuselajul avionului și exterior. Gaura permite aerului să se miște între avion și zona dintre cele două geamuri, egalizând presiunea dintre ele.

Partea albastră a unei gume de șters

Mulți dintre noi sunt de părere că partea albastră a fost concepută pentru a șterge urmele de stilou, însă inițial nu a fost așa. Partea albastră a fost concepută pentru a șterge urmele de pe hârtie groasă. Dacă partea roz ștergea uneori doar parțial ceea ce era scris pe hârtie, partea albastră reușea să șteargă tot. Cu timpul, producătorii au ajuns la concluzia că oamenii nu prea înțelegeau scopul celor două părți, așa că au început să promoveze partea albastră a gumei drept: radieră care șterge înscrisurile făcute cu stiloul.

Butonierele orizontale de la cămașă

Explicația este că nasturii din această poziție se descheie mai ușor, iar cu butoniere orizontale este mai dificil să se întâmple acest lucru decât cu cele verticale.

Extra-găurile pantofilor sport

Puțini oameni acordă atenție găurilor suplimentare – poziționate pe partea superioară a pantofilor sport. Însă, dacă nu știți care este rolul lor – ele sunt chiar importante. Acestea ajută la fixarea adidașilor în picioare astfel încât aceștia să nu se mai miște deloc, împiedicându-i să se frece de gleznele noastre, atunci când facem sport.

Gaura din lingura de spaghete

Chiar dacă pare a fi făcută fără rost, această gaură din lingura de spaghete are rolul său. Ea a fost proiectată pentru a ne permite să măsurăm cantitatea corectă de paste necesare pentru o porție standard. Este adevărat, unii oameni s-ar putea să mănânce mai mult și alții mai puțin, dar gaura din lingura este perfectă pentru a obține cantitatea medie de spaghete pe care o persoană ar trebui să o mănânce.

Micul buzunar din buzunarul blugilor

Micul buzunar a apărut prima dată pe blugii Levi’s, în anul 1873, și avea scopul de a ține un ceas de buzunar. Chiar și în ziua de azi producătorii îl numesc „buzunar pentru ceas”.

Gaura din partea de sus a capacului de la pix

Gaura din partea de sus a capacelor de pix este menită să permită trecerea aerului prin plămâni în cazul în care cineva înghite capacul.

Bucățelele de material pe care, uneori, le primim împreună cu hainele noi

Aceste bucățele de material nu au rolul de a fi folosite drept petice pentru haine. Scopul lor este de a fi spălate cu diferiți detergenți pentru a vedea cum reacționează materialul la aceștia.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *